SRPSKI/ENGLISH
 
Sportski turizam
„Biti aktivan, pozitivno delovati, biti drugačiji“
 
Kosjerić kao turistička destinacija i Hotel „Olympic“ su naročito atraktivni sportskim ekipama.
Sa nadmorskom visinom od 400m, čistim vazduhom, mešavinom umereno kontinentalne i subplaninske klime ( oko 2000 sunčanih sati godišnje), Kosjerić je idealno mesto za sve sportiste i rekreativce.
Hotel je, do sada, ugostio mnoge uspešne i afirmisane, ali i one manje poznate sportiste iz zemlje i inostranstva.
Sportski centar „Poligon“
4 ha travnatih terena, koji u svom sastavu ima moderan fudbalski stadion sa terenima sa prirodnom travom, tribinama, noćnim osvetljenjem i objektima za rekreaciju. Dimenzije stadiona su 100 x 65 .
U sklopu sportskog centra, pored dva fudbalska terena, nalaze se i tereni za košarku i rukomet, teniski teren, teren za odbojku na pesku, kao i mini pič tereni.
SC “Poligon” predstavlja značajan sportski objekat u Kosjeriću. Od hotela je udaljen svega 200 m.
Olimpijski bazen
Olimpijski bazen, sa pratećim sadržajima, nalazi se u neposrednoj blizini Hotela ( 100 m), u najlepšem delu grada, okružen terenima za male sportove. Bazen koristi vodu iz bušotine na dubini od 460 m. Poseduje kompletan sistem za filtraciju i čišćenje vode, tako da posetioci mogu bezbrižno uživati u kupanju. Najmlađoj populaciji su posebno zanimljiva dva tobogana, ukupne dužine 45 m ( 30 i 15 m) i visine 7, 5 m, dok nešto stariji preferiraju sunčanje na ležaljkama pored bazena i opuštanje uz osvežavajuća pića. 
Sportska hala „Sreska bašta“
Sportska hala „Sreska bašta“, kapaciteta 500 mesta, na raspolaganju je našim gostima- sportistima. Hala je 2011. godine proširena i u celosti renovirana, tako da zadovoljava sve tehničke preduslove za utakmice saveznog ranga odbojkaške i košarkaške lige, kao i za mali fudbal. Udaljena je svega 300 m od Hotela. Korišćenje hale je uračunato u cenu punog pansiona ekipa, odnosno grupa koje borave u Hotelu.
Nova sportska hala
Nova sportska hala, površine 1550 m2 i kapaciteta oko 320 mesta je najnovije sportsko zdanje u Kosjeriću. Osim izuzetno lepog eksterijera, hala ispunjava i sve takmičarske zahteve. U hali se mogu igrati profesionalni rukomet, odbojka, košarka, ali i mali fudbal. Radovi na sportskoj dvorani su završeni u maju 2012. godine, dok je svečano otvaranje upriličeno u avgustu mesecu ove, 2012. godine. Koriščenje hale je uračunato u cenu punog pansiona ekipa, odnosno grupa koje borave u Hotelu. 
Memorijalna trka „General Svetomir Đukić“
Kosjerić je rodno mesto Svetomira Đukića, osnivača olimpijskog pokreta u Srbiji. Svake godine, sredinom maja meseca u našem gradu se održava memorijalna trka „Svetomir Đukić“, u čast sportskom velikanu, koji je postavio temelje olimpizma u našoj zemlji i uveo Srbiju u međunarodnu olimpijsku porodicu.
„Sportsko leto“ u Kosjeriću
Od 2000. godine, avgust mesec u Kosjeriću je u znaku sporta i rekreacije. „Sportsko leto“ je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u zapadnom delu Srbije. Održava se na terenima sportskog centra „Poligon“, a sastoji se od velikog letnjeg turnira u malom fudbalu, turnira u uličnom basketu, stonom tenisu i sl.
Pešačke akcije PED “Subjel”
PED “Subjel” Kosjerić je najaktivnije sportsko - rekreativno društvo u regionu. Organizuje pešačke akcije svakog vikenda, najčešće u zapadnom delu Srbije, ali i u čitavoj zemlji i regionu.
Naši gosti, zaljubljenici u prirodu i pešačenje, lako se mogu pridružiti planinarima i zajedno sa njima uživati u akcijama koje realuzuju.
 
POSLEDNJE VESTI:
 
16/11/2017.
DOČEK NOVE 2018. GODINE U HOTELU OLYMPIC!
23/11/2016.
DOČEK NOVE 2017 GODINE U HOTELU OLYMPIC
 
Pogledajte ostale vesti >>